SOLide - Home SOLide - Home  
Pjotr, titanium 3D printed pen

Since 1998

RapidPRO Innalox

Voordracht RapidPro

Op RapidPro zal ik een voordracht houden (en beide dagen regelmatig op de stand van Innplate te vinden zijn). [NU ONLINE]

‘Additve manufacturing’ (AM) wordt steeds vaker toegepast, ook bij de vervaardiging van consumentenproducten. Een goede implementatie ervan vergt veel meer dan de aanschaf van een ‘3D printer’. De producent moet zijn bedrijfsprocessen tegen het licht houden. Mogelijk ervaart hij dan dat hij ze voortaan moet afstemmen op de behoefte van de individuele consument (‘customization’), zijn producten anders moet samenstellen en daarvoor andere hulpmiddelen moet inzetten. Zo zijn de meeste CAD pakketten die nu op de markt zijn, gebaseerd op de karakteristieken van draai- en freesmachines. Met de ‘additieve’ benadering zijn echter veel complexe vormen in één keer te ‘materialiseren’, waardoor ook meerdere ‘conventionele’ onderdelen uit een stuk kunnen worden gemaakt.
Van der Mast geeft een overzicht van wat vandaag de dag een succesvolle implementatie van ‘additive manufacturing’ bij serieproductie in de weg kan staan.