SOLide - Home SOLide - Home  
Pjotr, titanium 3D printed pen

Since 1998

RapidPRO Innalox

Tijdelijk onderkomen Leonardo Experience in gebruik genomen

Dordrecht, 5 februari 2009 - In Dordrecht is onder grote belangstelling het voorlopige onderkomen van Leonardo Experience door de Dordtse wethouder van Financiën, de heer D.A. van Steensel, in gebruik genomen. Ongeveer zeventig genodigden woonden de ingebruikstelling van deze unieke faciliteit voor het onderwijs bij, voornamelijk bestuurders uit het onderwijs en bestuurders uit het bedrijfsleven. Dagblad AD/De Dordtenaar deed verslag.

Meerdere organisaties stelden additief vergregen voorwerpen ter beschikking om er permanent tentoon te stellen. Verder plaatste 3D Parts er voor de gelegenheid een 3D printer van ZCorp.

De bedoeling is te komen tot een faciliteit voor het regionale onderwijs om leerlingen en studenten te interesseren in en nader kennis te laten maken met techniek en allerhande zaken er omheen. De additive vervaardiging van voorwerpen speelt hierbij een belangrijke rol. Tevens wordt gedacht aan projecten waarbij leerlingen uit het mbo samenwerken met studenten uit het hbo. Ook wordt gedacht aan het buiten schooltijd beschikbaar stellen van de faciliteit aan het bedrijfsleven.

SOLide draagt bij aan de realisatie van Leonardo Experience.