SOLide - Home SOLide - Home  
Pjotr, titanium 3D printed pen

Since 1998

RapidPRO Innalox

Pjotr, hoogst exclusieve vulpennen, digitaal gebeeldhouwd en 3D geprint

Geruime tijd bevond zich op deze site een afbeelding van een 3D geprinte titanium drakenkop. Deze kop, slechts 10 mm lang, is onderdeel van een groter geheel, dat ‘ruimtelijk’ is ‘afgedrukt’. Niet zonder trots wil ik op deze plaats onthullen dat de kop onderdeel is van een hoogst exclusieve, thematische vulpen, waarvan, op de punt na, alle onderdelen 3D zijn geprint, zelfs de pennendoos, als eerste in de wereld !


Property of SOLide/Pjotr - All rights reserved - Copyright © 2010-2012

Onder de naam Pjotr brengt SOLide sinds begin dit jaar dergelijke schrijfwaren op de markt, waarbij niet Pjotr maar de cliënt bepaalt welk thema door ‘zijn’ pen wordt uitgebeeld. Dit sluit naadloos aan op de groeiende populariteit van customization: het in samenspraak met de (individuele) consument bij de producent ontstaan van de uiteindelijke vorm (van één exemplaar van) van een product.

Customization is echter niet nieuw. Al jaar en dag kan men bijvoorbeeld op de sites van onder meer Adidas en Puma ‘zijn’ schoenen ‘ontwerpen’. Daarbij kan men, naast het model en de maat, het kleurgebruik zelf bepalen. Pjotr gaat veel verder dan dat en komt met de cliënt tot een unieke invulling van het thema dat zijn cliënt aangedraagt. Bovendien stelt Pjotr zijn cliënt in staat kopieën van ‘zijn’ vulpen via de website van Pjotr aan te bieden, waarbij de cliënt een marge voor hemzelf op ieder verkocht exemplaar kan zetten en innen.

Inmiddels wordt Pjotr vermeld op de site van Hofleverancier P.W. Akkerman, de bekende vulpennenwinkel aan de Passage in Den Haag, en zullen spoedig publicaties volgen in zowel wereldwijd gelezen bladen voor verzamelaars van vulpennen, als vakbladen en mailings, en op de websites van de bedrijven waarmee zo succesvol is samengewerkt: Materialise, LayerWise en Innplate.